ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ AMIS-ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΙΣΧΙΟΥ
Υπηρεσίες Ιατρείου
Οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές υπαγορεύουν την εφαρμογή αναίμακτων χειρουργικών μεθόδων, ελάχιστης επεμβατικότητας για την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών παθήσεων. Σε συνδυασμό με την χρήση και της εξελιγμένης τεχνολογίας, προσφέρουν στον ασθενή καλύτερα αποτελέσματα, με λιγότερες επιπλοκές και με σημαντικά μειωμένο χρόνο αποκατάστασης. Έτσι ο ασθενής μπορεί να υποβληθεί σε μια μεγάλη επέμβαση, και ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό του, να ξεκινήσει την κινητοποίησή του την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα, να μειώσει κατά πολύ τις ημέρες νοσηλείας του και να επανέλθει πολύ γρήγορα στις φυσιολογικές του δραστηριότητες.
Ολική Αρθροπλαστική του Ισχίου με την μέθοδο ΑMIS
H μέθοδος ΑMIS είναι μια ελάχιστης επεμβατικότητας χειρουργική τεχνική, η οποία χαρακτηρίζεται από την μικρή τομή του δέρματος ( 8 εκατοστά ) και από την διατήρηση των μυών και των τενόντων κατά την πορεία της προσπέλασης. Στην πραγματικότητα η ΑMIS είναι η μόνη τεχνική που σέβεται απόλυτα τους ιστούς, δεν κόβεται κανένας μυς κατά την διάρκεια του χειρουργείου και είναι η ιδανική τεχνική για μια ατραυματική χειρουργική επέμβαση.
Η μέθοδος ΑMIS προσφέρει στον ασθενή τα παρακάτω οφέλη :
Μικρή τομή δέρματος και μειωμένο μετεγχειρητικό πόνο.
Λιγότερες απώλειες αίματος ( μεταγγίζεται περίπου το 10% των ασθενών)
Πολύ γρήγορη κινητοποίηση. Ο ασθενής θα σηκωθεί το απόγευμα της ημέρας του χειρουργείου.
Αποτρέπει τα φαινόμενα της χωλότητας, λόγω του ότι δεν τραυματίζεται καμία από τις βασικές μυϊκές ομάδες του ισχίου.
Έχει συντομότερη παραμονή στο νοσοκομείο. Ο ασθενής νοσηλεύεται ανάλογα της φυσικής του κατάστασης, 3-4 ημέρες και την ημέρα εξόδου θα έχει ανέβει και κατέβει με τις σκάλες έναν όροφο.
Στις 20 ημέρες χρησιμοποιεί μόνο την μια πατερίτσα (δεν χρησιμοποιεί καθόλου τον περιπατητήρα τύπου ‘Π’ ) και είναι σε θέση να οδηγήσει. Στον ενάμιση μήνα βαδίζει ελεύθερα, γεγονός που του επιτρέπει την επάνοδό του στην εργασία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Η μέθοδος ΑMIS μειώνει στο ελάχιστο το μετεγχειρητικό εξάρθρημα της ολικής αρθροπλαστικής, που είναι η σημαντικότερη επιπλοκή. ( Το ποσοστό εξαρθρημάτων με την μέθοδο ΑMIS είναι 0,04% )
Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος με την υποβοήθηση της ψηφιακής πλοήγησης
Είναι η εξέλιξη στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος. Με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας , η υποβοηθούμενη πλοήγηση επιτρέπει στον χειρουργό να εντοπίσει με μεγάλη ακρίβεια τις παραμορφώσεις και τις ιδιαιτερότητες του γόνατος και να πραγματοποιήσει μια χειρουργική επέμβαση με απειροελάχιστες αποκλίσεις, από τον φυσιολογικό ανατομικό άξονα του γόνατος.
Η ψηφιακή πλοήγηση δίνει στον ασθενή τα εξής πλεονεκτήματα :
Άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα, με πλήρες εύρος κίνησης της ολικής αρθροπλαστικής του γόνατος.
Άμεση κινητοποίηση και βάδιση την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα.
Μικρότερη απώλεια αίματος.
Τέλεια διόρθωση της παραμόρφωσης.
Αύξηση της διάρκειας ζωής της πρόθεσης.
Μείωση του χειρουργικού χρόνου και του χρόνου νοσηλείας.
Ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και των επιπλοκών.
Βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς και επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Κακώσεις και παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης
Τα κατάγματα της σπονδυλικής στήλης μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν με τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας. Ειδικότερα στις περιπτώσεις των οστεοπορωτικών σπονδυλικών καταγμάτων, η κυφοπλαστική με μπαλονάκι δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Είναι μια μέθοδος, εντελώς αναίμακτη, καθώς οι τομές του δέρματος δεν ξεπερνούν το 1 εκατοστό. Με την συνεχή ακτινολογική εικόνα μας δίνεται η δυνατότητα, μέσα από τις μικρές αυτές τομές, να εισάγουμε ειδικά εργαλεία, και με την χρήση του μπαλονιού μπορούμε να ανατάξουμε το κάταγμα. Εν συνέχεια γίνεται έγχυση βιολογικού τσιμέντου που σταθεροποιεί τον σπόνδυλο.
Ο ασθενής ανακουφίζεται σχεδόν άμεσα από τον πόνο, ενώ και η κινητοποίησή του γίνεται πολύ γρήγορα, μερικές ώρες μετά το χειρουργείο. Η νοσηλεία του στο νοσοκομείο δεν ξεπερνά την μια ημέρα. Μπορεί να βαδίσει άνετα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενώ δεν χρησιμοποιεί κανενός είδους βακτηρία ή ζώνη οσφύος.
Άλλες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης που μπορούν να αντιμετωπιστούν με τεχνικές ελάχιστης επαμβατικότητας είναι οι κήλες του μεσοσπονδύλιου δίσκου που αντιμετωπίζονται με την χειρουργική μέθοδο της μικροδισκεκτομής, ενώ και διάφορες περιπτώσεις σπονδυλοαρθροπάθειας, σπονδυλολίσθησης και καταγμάτων μπορούν να αντιμετωπιστούν με τεχνικές διαδερμικής σπονδυλοδεσίας
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 264, ΧΟΛΑΡΓΟΣ ( ΙΑΣΩ GENERAL )
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2106502000
ΚΙΝ. 6945497537, 6974441553
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΔΕΣ-ΑΝ050918
050918-050920
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ